7 ตุลาคม 2553
USFDA ประกาศ (ร่าง) เอกสารคำแนะนำสำหรับอาหารที่เป็นกรด (Acidified Food)
ศูนย์ความปลอดภัยอาหารและโภชนาการ (Center for Food Safety and Applied Nutrition) ภายใต้สำนักงานอาหารและยาแห่งสหรัฐอเมริกา (U.S. Food and Drug Administration: FDA) ประกาศร่างเอกสารคำแนะนำสำหรับอุตสาหกรรมอาหาร หรือ Draft Guidance for Industry Acidified Food ในเดือนกันยายนที่ผ่านมา เพื่อขอรับข้อคิดเห็นจากผู้เกี่ยวข้องภายใน 60 วัน ก่อนประกาศใช้เป็นกฎหมายต่อไป โดยสาระสำคัญของร่างเอกสารฯประกอบด้วย
- Acid Foods
- Acidified Foods
- Fermented Foods
- Foods that are stored, distributed and retailedunder refrigeration
- Repacking acidified foods
- Reprocessing acidified foods
- Equilibrium pH and finished equilibrium pH
- Acid food containing small amount of low-acid food
- Fermented food containing small amounts of lowacid food
- Processing acidified foods
- Quality control procedures to address spoilage
download PDF ย้อนกลับ