สวัสดี

จีน ประกาศอนุญาตให้ใช้วัตถุเจือปนอาหารเพิ่มเติม 3 ชนิด

แชร์:
Favorite (38)

11 สิงหาคม 2559

 

  1. วัตถุเจือปนอาหาร 3 ชนิด

      2. สารเสริมโภชนาการ 1 ชนิด

      3. วัตถุเจือปนอาหาร 8 ชนิด ที่ได้มีการขยายขอบเขตการประยุกต์ใช้

ลำดับ

ชื่อวัตถุเจือปนอาหาร

ขยายขอบเขตการประยุกต์ใช้

ปริมาณสูงสุดที่ให้ใช้ได้ (g/kg)

1

Paprika oleoresin

Dried bean curds

As appropriate

Cooked or fried aquatic products

2

Paprika red

Dried bean curds

As appropriate

Cooked or fried aquatic products

3

Isomaltulose (palatinose)

Chocolate and chocolate products, and

cocoa products except those in 05.01.01

As appropriate

Chocolate with cocoa butter substitute and

chocolate-like products with cocoa butter substitute

 

 

Coating for candy and chocolate products

 

Cereal fillings

Bakery food filling and surface battering

4

Potassium sorbate

Preserved aquatic products (only limited to instant jellyfish)

1.0 g/kg (as “sorbic acid”)

5

Sodium metabisulphite

Fresh aquatic products (only limited to shrimps and crabs and their products)

0.1 g/kg (as “sulfur dioxide residue”)

Frozen aquatic food and their products (only limited to shrimps and crabs and their products)

6

Shellac

Collagen protein casing

As appropriate

7

Polydimethyl siloxane and emulsion

Processing technique of potatoes

As appropriate

8

Octyl and decyl glycerate

Processing technique of chocolate and chocolate products

0.08 g/kg

ที่มา :

  1. Chemlinked. China Approves Three New Varieties of Food Additives. https://food.chemlinked.com/news/food-news/china-approves-three-new-varieties-food-additives.สืบค้นเมื่อ 11 สิงหาคม 2559.
  2. http://www.nhfpc.gov.cn/sps/s7890/201608/f06b07409beb4b798fb51e0f3042f99f.shtml.

download PDF ย้อนกลับ

สถาบันอาหาร

อุตสาหกรรมพัฒนามูลนิธิ เพื่อสถาบันอาหาร

2008 ซ.อรุณอมรินทร์ 36 ถ.อรุณอมรินทร์ แขวงบางยี่ขัน เขตบางพลัด กรุงเทพมหานคร 10700

Google map

ติดต่อสอบถาม

Email : fic@nfi.or.th
หรือ Call center
contact-img

0-2422-8688 ติดต่อสอบถามข้อมูล ต่อ 3122 ติดต่อสมาชิกสถาบันอาหาร ต่อ 8101