26 สิงหาคม 2562
เมื่อวันที่ 9 สิงหาคม 2019 CFSA ได้เปิดตัววัตถุเจือปนใหม่อาหาร 8 รายการ และได้เปิดรับฟังความคิดเห็นจากสาธารณะเพื่อกำหนดเป็นระเบียบหรือกฎหมายต่อไปในอนาคต วัตถุเจือปนอาหารใหม่ได้ผ่านการประเมินทางเทคนิคโดยคณะกรรมผู้เชี่ยวชาญในการตรวจสอบ
รายชื่อวัตถุเจือปนอาหารใหม่ 8 รายการ
Serial No. |
Enzyme |
Host |
Expression vector |
Function |
Notes |
1 |
Polygalacturonase |
Aspergillus niger |
Aspergillus niger |
Improve the extraction rate and clarification degree of juice |
shall conform to GB 1886.174-2016 National Food Safety Standard Food Additive Enzyme Preparations for Food Industry |
2 |
Maltotetraohydrolase |
Bacillus licheniformis |
Pseudomonas stutzeri |
Postpone flour aging when making bakery food |
|
3 |
Alpha-glucosidase |
Trichoderma reesei |
Aspergillus niger |
Turn the maltose oligosaccharide in grains into IMO (isomalto-oligosaccharide into) during the grain processing |
|
4 |
Carboxypeptidase |
Aspergillus niger |
Aspergillus niger |
Remove bitter flavor and accelerate the form of fragrance during cheese and fermented meat products processing |
|
5 |
Lipase |
Aspergillus niger |
Fusarium culmorum |
Improve the stability of dough fermentation when making bakery food |
Name |
Function |
Food classification number |
Food Category |
Maximum usage amount (g/kg) |
Note |
|
1 |
Rosemary extract |
Antioxidant |
14.03.02 |
Plant-based protein beverage |
0.15 |
— |
|
Name |
Function |
Usage Scope |
1 |
Phosphoric acid |
Autolysis accelerator |
Can be used in the processing techniques of processed yeast products |
Serial No. |
Nutrition Fortifier |
Food classification number |
Food Category |
Usage amount |
Quality standard |
1 |
Selenized carrageenan |
01.03.02 |
Modified milk powder (except for milk powder for children) |
140 μg/kg~280 μg/kg |
Shall conform to GB 1903.23 Food Nutrition Fortifier Selenized Carrageenan |
Modified milk powder (only for children) |
60 μg/kg~130 μg/kg |
||||
06.02 |
Rice and its products |
140 μg/kg~280 μg/kg |
|||
06.03 |
Wheat flour and its products |
140 μg/kg~280 μg/kg |
|||
06.04 |
Multi-grain flour and its products |
140 μg/kg~280 μg/kg |
|||
07.01 |
Bread |
140 μg/kg~280 μg/kg |
|||
07.03 |
Biscuit |
30 μg/kg~110 μg/kg |
ท่านผู้ประกอบการสามารถยื่นข้อเสนอ แสงความคิดเห็นได้ที่ CFSA จนถึงวันที่ 6 กันยายน 2562
ที่มา : https://food.chemlinked.com/
download PDF ย้อนกลับ