สวัสดี

จีนเปิดรับข้อคิดเห็น 8 วัตถุเจือปนอาหารใหม่

แชร์:
Favorite (38)

26 สิงหาคม 2562

เมื่อวันที่ 9 สิงหาคม 2019 CFSA ได้เปิดตัววัตถุเจือปนใหม่อาหาร 8 รายการ และได้เปิดรับฟังความคิดเห็นจากสาธารณะเพื่อกำหนดเป็นระเบียบหรือกฎหมายต่อไปในอนาคต วัตถุเจือปนอาหารใหม่ได้ผ่านการประเมินทางเทคนิคโดยคณะกรรมผู้เชี่ยวชาญในการตรวจสอบ

รายชื่อวัตถุเจือปนอาหารใหม่ 8 รายการ

  1. รายชื่อเอนไซม์ 5 รายการ

Serial No.

Enzyme

Host

Expression vector

Function

Notes

1

Polygalacturonase

Aspergillus niger

Aspergillus niger

Improve the extraction rate and clarification degree of juice

shall conform to GB 1886.174-2016 National Food Safety Standard Food Additive Enzyme Preparations for Food Industry
 

2

Maltotetraohydrolase

Bacillus licheniformis

Pseudomonas stutzeri

Postpone flour aging when making bakery food

3

Alpha-glucosidase

Trichoderma reesei

Aspergillus niger

Turn the maltose oligosaccharide in grains into IMO (isomalto-oligosaccharide into) during the grain processing

4

Carboxypeptidase

Aspergillus niger

Aspergillus niger

Remove bitter flavor and accelerate the form of fragrance during cheese and fermented meat products processing

5

Lipase

Aspergillus niger

Fusarium culmorum

Improve the stability of dough fermentation when making bakery food

 

 

  1. Food Additive with Usage Expanded

Serial No.

Name

Function

Food classification number

Food Category

Maximum usage amount (g/kg)

Note

1

Rosemary extract

Antioxidant

14.03.02

Plant-based protein beverage

0.15

 

 

 

  1. Processing Agent with Usage Expanded
  •  

Name

Function

Usage Scope

1

Phosphoric acid

Autolysis accelerator

Can be used in the processing techniques of processed yeast products

 

 

  1. การขยายการใช้งาน

Serial No.

Nutrition Fortifier

Food classification number

Food Category

Usage amount

Quality standard

1

Selenized carrageenan

01.03.02

Modified milk powder (except for milk powder for children)

140 μg/kg~280 μg/kg

Shall conform to GB 1903.23 Food Nutrition Fortifier Selenized Carrageenan

Modified milk powder (only for children)

60 μg/kg~130 μg/kg

06.02

Rice and its products

140 μg/kg~280 μg/kg

06.03

Wheat flour and its products

140 μg/kg~280 μg/kg

06.04

Multi-grain flour and its products

140 μg/kg~280 μg/kg

07.01

Bread

140 μg/kg~280 μg/kg

07.03

Biscuit

30 μg/kg~110 μg/kg

 

 

          ท่านผู้ประกอบการสามารถยื่นข้อเสนอ แสงความคิดเห็นได้ที่ CFSA จนถึงวันที่ 6 กันยายน 2562

 

 

ที่มา : https://food.chemlinked.com/

download PDF ย้อนกลับ

สถาบันอาหาร

อุตสาหกรรมพัฒนามูลนิธิ เพื่อสถาบันอาหาร

2008 ซ.อรุณอมรินทร์ 36 ถ.อรุณอมรินทร์ แขวงบางยี่ขัน เขตบางพลัด กรุงเทพมหานคร 10700

Google map

ติดต่อสอบถาม

Email : fic@nfi.or.th
หรือ Call center
contact-img

0-2422-8688 ต่อ 3121
โทรสาร : 02-4228527